A hatékony SEO stratégia alappillérei

No Comments

A SEO a legtöbbeknek egy igen összetett művelet. Azonban az egész leegyszerűsíthető, ha a részelemire bontjuk. A searchengineland.com bemutatja, hogy melyik az a négy főkategória, amely alá minden egyéb besorolható. Ezekre kell minden esetben odafigyelni, ha azt szeretnénk, hogy a kampányunk sikeres legyen.

A keresőoptimalizálás négy alappillére

A SEO négy kulcsterülettel rendelkezik, amelyre a weboldalak tulajdonosainak valóban érdemes odafigyelniük. Ezek pedig a következők:
1. technikai SEO,
2. tartalom,
3. on-site SEO,
4. off-site SEO.

Természetesen, ezeknek a területeknek vannak némi átfedései, és némi komplexitás is felfedezhető bennük. De, ha ezek fényében megértjük az erősségeinket és a gyengeségeinket, akkor megtalálhatjuk a kulcsot ahhoz, hogy hatékony SEO stratégiát működtethessünk.

1.  Technikai SEO

A technikai SEO egy kissé ijesztőnek tűnhet, de valójában csak arról van szó, hogy miképpen biztosíthatjuk, hogy egy keresőmotor elolvashassa a tartalmunkat és felfedezhesse az oldalunkat. Ennek nagy részéről gondoskodnia kell annak a tartalomkezelő rendszernek, amit használunk.

Az olyan eszközök pedig, mint a Screaming Frog és a Deep Crawl pedig felfedezhetik a weboldalunkat, és kiemelhetik a technikai problémákat. Van azonban néhány alterület, amelyet érdemes átgondolni itt. Az első ilyen kérdés, hogy vajon világos-e, hogy melyik lapokat kell a keresőmotornak indexelnie és visszakeresnie. Ugyanakkor fontos azon is elgondolkodni, hogy vajon a weboldalunk adaptálódik-e a mobilfelhasználók számára is.

Központi kérdés lehet a gyorsaság is. Hiszen az oldalak gyors betöltődése kivételesen fontos ahhoz, hogy boldogok legyenek a látogatóink, és visszatérjenek hozzánk. Technikai szempontból figyelembe kell vennünk azt is, hogy vajon keresőmotor-barát technikát alkalmazunk-e. Végül pedig figyelmet kell fordítanunk arra is, hogy miképpen épül fel a weboldalunkon elhelyezett tartalom.

2. On-site SEO optimalizálás

A weboldalunkat optimalizálni kell, mint teljes egészet és mint egyedülálló oldalt is. Itt van némi átfedés a technikai SEO-val, mivel ez egész optimalizálást a jól strukturált tartalommal, és az megfelelő hierarchiájának a kialakításával kell kezdeni. Azt feltételezve azonban, hogy jól felépített weboldalunk van, az optimalizálás már egészen egyszerű folyamat. Ennek első lépése a kulcsszavas keresés.

Következő pedig a leíró linkcímek. Biztosítsuk, hogy a linkcímeink egyszerűek és valóban leíró jellegűek. Érdemes odafigyelni az oldalcímekre is. Ezeknek természetes módon kell tartalmazniuk a kulcsszavakat. De ugyanezt tegyük meg a tartalom esetén is. Használjuk a kulcsszavakat és azok ragozott formáit a szövegeinkben. Figyeljünk oda a jó felhasználói élmény biztosítására is. Biztosítsuk, hogy az oldalunk használata élvezetes legyen. És legyen mindig egyértelmű az is, hogy a felhasználónk hogyan tud továbblépni.

3. Minőségi tartalom

A tartalom a lehető legfontosabb. Maga a weboldal is csupán a tartalmunk tárolója. A tartalom mondja el, hogy mit csinálunk, hogy csináljuk, kiért csináljuk, és hogy miért kellene valakinek használnia azt, amit csinálunk. És, ha okosak vagyunk, a tartalmunk ezen túlmegy, és segít a potenciális ügyfeleinknek elérni a céljaikat.

A szolgáltatási üzletágakban nagyon könnyen három kategóriára tudjuk bontani a tartalmat. Ezek közül az első maga a szolgáltatási tartalom, amely azt mutatja meg, hogy mit és hol teszünk. A második a hitelességi tartalom, amelyből az derül ki, hogy az ügyfeleknek miért kéne minket választaniuk. A harmadik pedig a marketing tartalom, amely segít minket szakértőként feltüntetni, és ez előrébb helyez minket az ügyfelek vásárlási ciklusában. Figyeljünk arra, hogy a tartalom mindig illeszkedjen a szolgáltatásunk tematikájához, hiszen az olyan tartalmak, amelyek nem illeszkednek, azok nemhogy jók nem, hanem akár károsak is lehetnek.

4. Off-site hatáskörépítés

A hatáskörünk felépítése nagyrészt linképítésből áll. A linkek központi összetevők ahhoz, hogy jó rangsorolást éjünk el. Azonban a jó linképítés a SEO egyik legnehezebb feladata.
Nagyon fontos, hogy gondolatban bevigyük a linkünket, mielőtt elkezdenénk a linképítést, ugyanis ez igazán megkönnyítheti vagy meg is szakíthatja a linképítési erőfeszítéseinket.

A searchengineland.com felhívja rá a figyelmet, hogy a linképítés egy olyan mély téma, amelyet nem lehet kellőképpen kifejteni néhány sorban, de már az is a versenytársaink elé repíthet minket, ha sikerül elsajátítanunk egy pozitív linképítési gondolkodást. Ennek pedig a lényege, hogy csak olyan linkeket hozzunk létre, amelyek relevánsak. Ott legyenek linkjeink, ahol értelmük van.

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

About us and this blog

We are a digital marketing company with a focus on helping our customers achieve great results across several key areas.

Request a free quote

We offer professional SEO services that help websites increase their organic search score drastically in order to compete for the highest rankings even when it comes to highly competitive keywords.

Subscribe to our newsletter!

There is no form with title: "SEOWP: MailChimp Subscribe Form – Vertical". Select a new form title if you rename it.

More from our blog

See all posts

Leave a Comment