Remarketing: mi az, és miért van rá szükség az online marketingben?

No Comments

Hogy leegyszerűsítsük, a marketingnek mindössze egyetlen célja van, ez pedig az eladás. Persze ezzel nyilván senkinek sem mondtunk újat, azonban mégis fontos leszögezni ahhoz, hogy megérthessük, hogy pontosan miről is szól a remarketing.

A hirdetések elhelyezése a potenciális vásárlók előtt nagyon sokáig a legegyszerűbb módja volt annak, hogy a termékünket bemutassuk a világnak. Azonban a dolgok megváltoztak az elmúlt években. Bár a hagyományos hirdetéseknek még mindig van létjogosultságuk, a vállalkozásoknak már nem kell arra várniuk, hogy a vásárlóik véletlenül találkozzanak a termékeikkel. Ma már azok a hirdetések követni fogják azokat a vásárlókat az interneten.

A helyzet az, hogy nem mindenki fogja megvenni a termékünket, aki találkozott vele egy hirdetésben. Sőt, azok többsége, akik el is látogatnak a weboldalunkra, elsőre valószínűleg semmit sem fognak vásárolni.

A legtöbb ember ugyanis böngészés közben nagyon gyorsan látogat meg, és hagy is el oldalakat. Néhányukat egyáltalán nem tudunk meggyőzni, míg olyanok is lehetnek, akik akkor látogatnak el hozzánk, mikor a termékünk éppen nincs raktáron. Megint mások pedig lehet, hogy csak érdeklődnek, és nem állnak készen még a vásárlásra. Ez talán csüggesztő lehet, de tehetünk valamit a probléma megoldása érdekében. Erre találták ki ugyanis a remarketinget.

Mi az a remarketing?

A www.seo.com szerint röviden a remarketing úgy foglalható össze, mint egy olyan stratégia, amely lehetőséget ad arra, hogy a hirdetéseinkkel kifejezetten azokat az embereket érjük el, akik már meglátogatták a weboldalunkat. Ha ezek az emberek elhagyják a weboldalunkat, attól függetlenül, hogy vettek-e valamit, látni fogják a hirdetéseinket. Ezekért a hirdetésekért pedig csak akkor kell, fizessünk, ha valaki rájuk kattint.

Összefoglalva tehát a remarketing egy olyan stratégia, amely lehetővé teszi, hogy újra kapcsolatba kerüljünk a potenciális és már meglévő vásárlóinkkal, miközben ők az internet más részein böngésznek. Lehet, hogy az illető csak kíváncsi volt a termékünkre, de ha meglátja a márkánkat más releváns helyeken is, akkor sokkal nagyobb esély van rá, hogy újra vissza fog térni a weboldalunkra, és akkor már vásárolni is fog.
Hogyan működik a remarketing?

Hogyan működik a remarketing?

A remarketing valójában egy nagyon egyszerű koncepció alapján működik, és ezért relatív egyszerű beüzemelni a mi weboldalunkra is. Egyszerűen csak el kell helyezni egy remarketing jelölést hozzá a weboldalunkon. Gyakorlatilag akár a weboldalunk összes lapján elhelyezhetjük, de érdemes a specifikus termékekre vagy szolgáltatásokra koncentrálni.

Például elgondolkodhatunk azon, hogy ezt a jelölést egy olyan oldalon helyezzük el, amely egy olyan terméket kínál, amelyet a vásárlók nem vesznek meg elsőre. A www.seo.com példája erre egy nagyobb, luxuscikknek számító termék, amelyet ugyebár az emberek általában némi kutatómunka után vásárolnak meg. Vagy lehet ez akár egy nagyon versenyképes termék is, amelyet mások is kínálnak.

Amint egy vásárló ellátogat a weboldalunkra, egy süti marad a felhasználó böngészőjében. Ha az illető vásárlás nélkül hagyja el a weboldalt, az elkezdi őt megcélozni a célzott hirdetésekkel, ha más, a szempontunkból releváns oldalakat látogat.

A remarketing előnyei

A remarketing számos előnyt kínál az üzletünk számára egy marketing stratégia során. Ezek közül az első a nagyszerű lehetőség arra, hogy az alkalmi látogatókat fizető vásárlókká avanzsáljuk. Tehát a remarketing hatékonyan növelheti a konverzációs arányunkat, ha helyesen alkalmazzuk.

A remarketing ugyanakkor nagyon költséghatékony is, tehát akár a kisebb üzleteknek is kifizetődő lehet ennek a stratégiának az alkalmazása. Összességében alacsonyabb költségekkel számolhatunk, ugyanis nem kell versengenünk a kulcsszavakért a Google keresésében. Ehelyett olyanokat célzunk meg, akik már meglátogatták az oldalunkat.

A remarketing nagy előnye, hogy személyre szabhatók a hirdetéseket. Specifikus hirdetést küldhetünk azoknak, akik elhagyták a kosarukat, és teljesen mást azoknak, akik mondjuk hosszú ideig időztek egy adott oldalunkon.

Hozzuk vissza a vásárlóinkat!

A remarketing egy nagyon hatékony módja annak, hogy elérjük a vásárlókat, és bátorítsuk őket arra, hogy visszatérjenek a weboldalunkra.

A vásárlókat direkt megcélozhatjuk, és mivel tudjuk, hogy legalább egyszer már jártak a weboldalunkon, és látták a termékünket, biztosak lehetünk abban, hogy legalább érdeklődnek az üzletünk iránt. Talán akkor nem volt megfelelő idő számukra a vásárlás, de semmiképpen sem szabad kihagynunk a lehetőséget, hogy amikor elérkezik ez az idő, ne legyünk ott.

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

About us and this blog

We are a digital marketing company with a focus on helping our customers achieve great results across several key areas.

Request a free quote

We offer professional SEO services that help websites increase their organic search score drastically in order to compete for the highest rankings even when it comes to highly competitive keywords.

Subscribe to our newsletter!

There is no form with title: "SEOWP: MailChimp Subscribe Form – Vertical". Select a new form title if you rename it.

More from our blog

See all posts

Leave a Comment