2018 várható keresőoptimalizálás trendjei

No Comments

Nehéz elhinni, hogy már 2018-at írunk. A keresőoptimalizálással foglalkozó emberek zöme ilyenkor elgondolkozik, hogy vajon mennyire volt hatékony a SEO-stratégiája az elmúlt évben, és hogy mit tudnának másképp csinálni a következőben. A stratégiája valamiképpen nyilván mindenkinek változni fog, hiszen ahogy más területeken, úgy a keresőoptimalizálásnál is folyamatos a változás.

A SEO-ra különösképpen jellemző, hogy az, amit valaha az egész ipart dominálta, gyorsan kiesik a pikszisből. Ennek egyik oka, hogy maguk a keresőmotorok algoritmusai is folyamatosan változnak. Olykor rengeteg változás következik be csupán néhány hónap leforgása alatt is. Ennek tetejében pedig a SEO-val foglalkozó szakemberek számára elérhető technológia is folyamatosan fejlődik, tehát nekik is állandóan naprakésznek kell lenniük, ha dominálni szeretnék a keresési listákat.

Persze vannak trendek, amelyek várhatóan 2018-ban is hódítani fognak, de számíthatunk arra, hogy új trendek is megjelennek az idei évben. És bár teljesen rajtunk múlik, hogy folytatjuk-e a 2017-es munkánkat, vagy egy teljesen új SEO stratégiával szeretnénk nekiindulni az új évnek, érdemes tudni, hogy milyen trendek is lépnek előtérbe 2018-ban a www.seo.com szerint.

Oldalkiegészítő elemek

Minden SEO szakembernek az a célja, hogy minél nagyobb forgalmat érjen el a weboldalon, amin dolgozik. Ideális esetben ez a keresőmotorok találati listájának első helyén lévése miatt történik. Ezt a helyezést pedig nem csak elérni kell, hanem meg is kell tartani.

A keresőmotorok legújabb fejlesztései miatt azonban az első hely már nem garancia a nagy forgalomra. Hiszen már elmúltak azok az idők, amikor a találati lista csupán kékkel szedett címekből álltak. Ma már láthatunk képeket, videókat, linkeket, közösségimédia-elemeket és számos kiegészítő elemet. Még az első helyezettnek is könnyű elvesznie egy ilyen felhozatal mellett.

Természetesen még mindig fontosak a kulcsszavak és –kifejezések, de ma már meg kell, fontoljuk azt is, hogy ilyen jellegű elemeket is felhasználjunk a látogatottságunk megőrzése érdekében.

Az oldalbetöltődés gyorsasága

A mai felgyorsult világban az emberek mindent azonnal akarnak, és nincs ez másként az információval sem. Nincs is annál frusztrálóbb, mint rákattintani egy oldalra, amely megadná a választ a kérdéseinket, és másodperceket várni arra, hogy betöltődjön. Ha az oldal nem töltődik be öt másodpercen belül, akkor nagy valószínűséggel elveszítjük a látogatót. Az emberek ugyanis nem szeretik a lassú oldalakat. Az oldal gyorsasága tehát egy olyan jellemző, amely a felhasználói élményhez kell.

A www.seo.com szerint az oldal gyorsasága szempontjából érdemes a Google ajánlatát venni figyelembe, amely azt mondja, hogy egy oldalnak 3 vagy kevesebb másodperc alatt be kell töltődnie. 2018-ban valószínűleg nagyobb hangsúlyt fog kapni ez is.

Hangalapú keresés

Már 2017-ben is tapasztalhattuk, hogy a hangalapú keresés kezdett egyre inkább előtérbe kerülni. Ez a tendencia pedig várhatóan tovább folytatódik az idei évben. Nagyon sokan preferálják ugyanis a beszédet az írással szemben. Ez azért lehet, mert a keresés így gyorsabb és részletesebb is lehet. Másrészt pedig a hangfelismerő szoftverek is elérték azt a szintet, ahol már megbízhatóan ismerik fel a normális beszédet.

Mindez azt jelenti, hogy a SEO-nak túl kell néznie az egyszerű kulcsszavakon, és azokra a kifejezésekre és frázisokra kell összpontosítania, amelyeket az emberek természetes módon használnak. Az emberek ugyanis másképp beszélnek, mint írnak.

A mobiltelefonok még fontosabbak lesznek

A mobiltelefonok még fontosabbak lesznek
Az okostelefonok már így is hatalmas teret hódítottak maguknak. Ennek következtében egyre több böngésző jelenik meg mobileszközökön is. Egyszerű tény, hogy ma már az emberek nagyobb része a telefonját használja internetböngészésre. Így már nem lehet csak egy opció a mobilbarát weboldal. Ez most már elvárás és létszükséglet. Sőt, a mobilbarátság a rangsorolás egy fontos tényezője is.

Optimalizáljuk a 2018-as stratégiánkat!

A SEO egy folyamatosan fejlődő és változó iparág. 2018-ban a Google tovább szeretné fokozni a felhasználó élményt az oldalak releváns tartalmával, a személyre szabott keresőmotorokkal és a gyorsabb weboldalakkal. Ezen kívül biztosítanunk kell, hogy a weboldalaink mobilbarátok legyenek, telítve normális, hagyományos kifejezésekkel és szavakkal. Rengeteg időbe és erőfeszítésbe kerül, hogy mindig követni tudjuk a változásokat, de higgyük el, hogy megéri.

This is author biographical info, that can be used to tell more about you, your iterests, background and experience. You can change it on Admin > Users > Your Profile > Biographical Info page."

About us and this blog

We are a digital marketing company with a focus on helping our customers achieve great results across several key areas.

Request a free quote

We offer professional SEO services that help websites increase their organic search score drastically in order to compete for the highest rankings even when it comes to highly competitive keywords.

Subscribe to our newsletter!

There is no form with title: "SEOWP: MailChimp Subscribe Form – Vertical". Select a new form title if you rename it.

More from our blog

See all posts

Leave a Comment